Voluit leven door - Opstelling van het Verlangen -TraumaOpstelling

***

"Laat elke zonsopkomst je eraan herinneren dat je mag opstaan en stralen."

***

Wil je ook voluit je verlangen leven, maar merk je steeds dat je belemmerd wordt?

Weet je waardoor dat komt, maar lukt het je niet om de belemmeringen te doorbreken?

Of heb je misschien geen idee waarom dingen niet lukken, maar weet je alleen dat je het anders wilt?

Het goede nieuws is, met Opstelling van het Verlangen ga je meer zicht krijgen op je belemmeringen. Daarnaast hoef je hoeft het niet alleen te doen. Ik loop graag met je mee.

Mijn ervaring is dat iedereen het verlangen heeft om zijn leven voluit te leven, of het nu gaat om het vinden van een ideale baan; het vinden van een droomhuis; het maken van een wereldreis; het vinden van een partner of eenvoudigweg ontspannen zijn, of vertrouwen hebben. Echter dat voluit leven, is voor veel mensen niet gemakkelijk of vanzelfsprekend.

Vaak heeft het niet voluit kunnen leven te maken met belemmerende overtuigingen, die al vroeg in je leven onbewust ontstaan zijn. Herken je dat je beperkt wordt door overtuigingen? Zoals bijvoorbeeld;

  • ik kan het niet;
  • ik ben niet goed genoeg;
  • andere mensen zitten niet op mij te wachten;
  • ik moet het wel helemaal perfect doen;
  • ik moet het altijd alleen doen.

Sommige overtuigingen zijn voor je ook niet zichtbaar of bewust, maar ze belemmeren je wel. Ik kan je helpen om juist ook deze belemmeringen in het voluit leven van je verlangen, bewust te maken dan wel te doorbreken. Dit doe ik door samen met jou een opstelling te maken van je verlangen volgens de IZR-methode.

Wat is een trauma-opstelling of opstelling van het Verlangen? 

Een opstelling is een manier om onbewuste, belemmerende en onzichtbare patronen bewust en zichtbaar te maken. Hiermee wordt er vaak daadwerkelijk ook ruimte voor verandering gecreëerd. Het is een ervaringsgerichte methode en dus een methode die je door het te ervaren meer zicht geeft.  

Opstelling van het Verlangen 

Mijn specialiteit en passie is het Verlangen op te stellen. Woord voor woord gaan we jouw verlangen verwoorden en als de woorden helder zijn, stellen we deze woorden op in de ruimte. In de opstelling ontvouwen zich je belemmeringen en je overlevingsstrategieën, die jou weerhouden van het realiseren van jouw verlangen zich ontvouwen. Doordat deze belemmeringen zichtbaar worden, ga je ze in je dagelijks leven steeds makkelijker herkennen, erkennen en ontmaskeren.

Daaronder zitten vaak gebeurtenissen in een (vaak vroege) periode in jouw leven die overweldigend waren en toen niet gevoeld konden worden. Ze worden ook wel trauma-delen genoemd. Het woord trauma wordt hierbij heel ruim gezien. Iedereen heeft in zijn leven ervaringen opgedaan die pijn hebben gedaan. Ons systeem heeft als mechanisme dat als iets te pijnlijk was, dat we dat afsplitsen, zodat het niet meer kwetsbaar is. Wanneer deze pijn onvoldoende is geheeld (doorvoeld), kan het leiden tot belemmeringen waar je in je latere leven nog steeds last van hebt.  

Middels een opstelling(en) van het Verlangen is het mogelijk om de pijn en trauma-delen, die je gedurende je leven hebt meegemaakt, te gaan zien, voelen en helen. Dit is een proces, dat ervoor zorgt, dat jouw gezonde delen kunnen groeien. Hierdoor wordt je eigenheid steviger, waardoor je de regie over jouw leven steeds meer in eigen handen kan nemen en gaat stralen.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb